جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
ابوالفضل گائینی

حوزه/ امروزه دین همچنان جایگاه بزرگی در عرصه معرفت اندوزی بشر بر عهده دارد که خاستگاه متافیزیکی دارد؛ از آن طرف علم هم مصنوع بشری است که در طول زمان شکل گرفته و توسعه پیدا کرده و امروز به عنوان یک منبع عقلانی تجربی در عرض دیگر منابع معرفتی قرار دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، ابوالفضل گائینی در نشست خبری "کنفرانس های بین المللی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه" که در سالن جلسات این پژوهشگاه در قم برگزار شد، با اشاره به اهداف برگزاری"کنفرانس بین المللی نقش معرفت دینی در علوم انسانی" خاطرنشان ساخت: ما در حقیقت می‌ خواهیم ببینیم که بین دو منبع معرفتی علم و دین تعامل و گفت‌وگویی وجود دارد یا خیر و آیا بشر می‌ تواند از این دو منبع استفاده کرده و برای بهتر شدن و تعالی شدن زندگی اش از آن بهره بگیرد یا خیر؟

دبیر علمی کنفرانس بین المللی نقش معرفت دینی در علوم انسانی با اشاره به محورهای این کنفرانس گفت: از جمله محورهای کنفرانس یاد شده، وضعیت شناسی مطالعات دین و علوم انسانی در ایران و جهان است چراکه در ایران حتی قبل از انقلاب در بین اساتید و در محافل آکادمیک این دغدغه وجود داشته است و بعد از انقلاب با توجه به ماهیت انقلاب اسلامی، این دغدغه بیشتر و پررنگ تر شد.

وی افزود: ما به دنبال این هستیم که از تجربه ۴۰ ساله انقلاب اسلامی استفاده کرده و رابطه بین مطالعات دین و علوم انسانی و نقشه راهنمایی را در داخل به دست بیاوریم و در سطح بین المللی هم با توجه به فراخوانی که داده ایم ۵۲ نفر از اساتید بین الملل را شناسایی کرده ایم که در این حوزه کار کرده اند و حتی دانشگاه تأسیس کرده اند.

گائینی با بیان این که الان بیش از ۱۰ استاد به ما پیشنهاد حضور در کنفرانس داده اند، ابراز داشت: هم قاره آمریکا و اروپا و هم از کشورهای اسلامی هستند و قرار است در محورهایی از جمله در حوزه مدیریت، روانشناسی و امثال آن ارائه مقاله کرده و به بحث و بررسی بپردازند، بنابراین ما در این همایش به دنبال وضعیت شناسی و به دست آوردن نقشه راهنما هستیم.

وی با بیان این که رسالت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه از بدو تأسیس گفت‌وگوی بین علم و دین بود، اظهار داشت: خاستگاه پژوهشگاه به عنوان یک خاستگاه انقلابی تعریف می‌ شود یعنی پس از تشکیل انقلاب اسلامی دفتر همکاری حوزه و دانشگاه تأسیس شد و مراحل تکاملی خود را سپری کرد تا امروز به پژوهشگاه رسیده است.

دبیر علمی کنفرانس بین المللی نقش معرفت دینی در علوم انسانی افزود: در پی این رسالت با توجه به فرصتی که در نتیجه کرونا پیش آمد امسال قرار شد یک کنفرانس مجازی در سطح بین المللی با عنوان نقش معرفت دینی در علوم انسانی برگزار شود چراکه دین به عنوان یک منبع معرفتی تلقی می‌ شود که از ابتدای پیدایش انسان همراه او بوده است و علی رغم پیشرفت های علمی باعث نشده است که دین و تجربه دینی از عرصه های تجربه های بشری کنار گذاشته شود.

وی  خاطرنشان ساخت: امروزه دین همچنان جایگاه بزرگی در عرصه معرفت اندوزی بشر بر عهده دارد که خاستگاه متافیزیکی دارد؛ از آن طرف علم هم مصنوع بشری است که در طول زمان شکل گرفته و توسعه پیدا کرده و امروز به عنوان یک منبع عقلانی تجربی در عرض دیگر منابع معرفتی قرار دارد.

گائینی یادآور شد: خوشبختانه هم در جوامع آکادمیک اروپایی و آمریکایی و هم در جوامع آکادمیک شرقی و اسلامی این تعامل وجود دارد و در بسیاری از کشورهای جهان بسیاری از افراد و اندیشمندان در این تأمل هستند که بین دین به عنوان یک منبع معرفتی و علم به عنوان یک منبعی که محصول تأمل بشری است چه تعاملی وجود دارد.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با تأکید بر این که این کنفرانس در سطح بین المللی برگزار می‌ شود، گفت: خصوصیت این کنفرانس است که به صورت مجازی برگزار می‌ شود، چرا که ما وجود بیماری را فرصتی تلقی کردیم که بتوانیم از آن استفاده کنیم و از اساتید و دانشمندان داخلی و بین المللی به صورت مجازی استفاده کنیم.

وی در پایان ابراز داشت: این کنفرانس اول آبان ماه برگزار خواهد شد و پیش بینی ما برگزاری آن در طول دو روز است ولی فعلا برنامه ما از صبح تا عصر خواهد بود و خبر دیگر این که ما اعلام کرده بودیم پایان شهریور ماه آخرین مهلت دریافت مقالات است ولی با توجه به اقبالی که به موضوع کنفرانس در سطح داخلی و بین المللی وجود دارد دریافت مقاله ها را تا ۱۵ مهر تمدید کردیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha